банер

Телефонски делови за кастинг

Телефонски делови за кастинг

Леење со матрица е процес на лиење метал кој се карактеризира со употреба на шуплина на мувла за да се примени висок притисок на стопениот метал.Калапи обично се обработуваат од легури со поголема јачина

Збор: Дел за лиење од алуминиум/Лаење од алуминиумска легура/ медицинска опрема за ццц/леење/adc diecast/ алуминиумска матрица/ автоматско лиење


Детали за производот

Ознаки на производи

Процес на штанцување со ЦПУ/Машина за штанцување со ЦПУ/Алатка за штанцување со ЦПУ/Матре за штанцување со ЦПУ/Жешко печат со ЦПУ

Врз основа на традиционалниот процес на леење, развиени се неколку подобрени процеси, вклучително и непорозен процес на леење со матрица кој ги намалува дефектите на лиење и ја елиминира порозноста.Главно се користи за преработка на цинк, што може да го намали процесот на директно вбризгување на отпадот за да го зголеми приносот.Исто така, постојат нови технологии за прецизно леење со матрици измислени од General Dynamics и полуцврсто леење.Во леењето со песок, зацврстувањето на нискојаглероден челик се зацврстува слој по слој, додека високојаглеродниот челик има широк опсег на температура на кристализација за да формира зацврстување на пастата.

работилница за леење и ковање
Инспекција на Анебон

  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја