banner

Услуга за кастинг на умирање

Anebon Metal Die Casting

Од првичниот дизајн до собранието на производот, производствените капацитети на Anebon можат да им овозможат на клиентите едношалтерско искуство. Професионална и високо квалификувана работна сила составена од инженери и експерти за обезбедување на квалитет кои можат да прилагодат различни производни процеси за да ги задоволат специфичните потреби на клиентите. (Ние сме во состојба да го следиме целиот процес на производство, од ко-инженеринг на парчето до реализација на потребната опрема за нејзино производство, од топење до завршни процеси како обработка, елоксирање, паѓање, брусење, пескарење, сликање и монтажа.

Дизајнот на мувла е една од нашите сили. Додека го потврдуваме дизајнот со клиентот, ние исто така ги разгледуваме сите аспекти на дизајнот на мувла, вклучително и како металот ќе тече во алатот, за да се произведат геометриски сложени делови во форма близу до крајните производи.

IMG_20200923_151716

Што е Die Casting?

Лиење умре е процес на леење метал, кој се карактеризира со употреба на празнина на мувла за да се изврши висок притисок врз стопениот метал. Калапите обично се обработуваат од легури со поголема цврстина, од кои некои се слични на калапи за вбризгување. Повеќето одлеаноци од умирање се без железо, како што се цинк, бакар, алуминиум, магнезиум, олово, калај и легури на оловно калај и други легури. Во зависност од видот на фрлање умре, потребна е машина за леење во ладна комора или машина за леање во топла комора.

Опремата и калапите за леење се скапи, така што процесот на лиење на умре обично се користи само за масовно производство на голем број производи. Релативно е лесно да се произведат делови од леано фрлање, што обично бара само четири главни чекори, со еднократно зголемување на трошоците. Кастингот за умирање е особено погоден за производство на голем број на мали и средни леаници, затоа кастингот е најшироко користен од различните процеси на леење. Во споредба со другите техники на леење, површината на леано фрлање е порамна и има поголема димензионална конзистентност. 

Environmentивотна средина

Ние сакаме да сториме сè што можеме да dp за да ја заштитиме животната средина. Како компанија за производство, имаме посебна одговорност да спречиме загадување на животната средина.

Предности на Die Casting

1. Продуктивноста на одлеаноците е исклучително висока, и има малку или нема делови за обработка.
2. Деловите за фрлање на погон ги прават деловите издржливи, димензионално стабилни и ги истакнуваат квалитетот и изгледот.
3. Деловите од фрлање на погон се посилни од деловите обликувани со пластично вбризгување кои обезбедуваат слична димензионална точност.
4. Калапите што се користат при леење на матрици можат да произведат илјадници идентични фрлања во рамките на наведените толеранции пред да бидат потребни дополнителни алатки.
5. Лиењето цинк може лесно да се поплави или да се заврши со минимален третман на површината.

6. Дупката во кастингот на матрицата може да биде жична и да се направи со големина погодна за вежби за самопреслушување.
7. Надворешната нишка на делот може лесно да се фрли
8. Cast casting може да реплицира дизајни со различна сложеност и ниво на детали постојано.
9. Општо, фрлањето умре ги намалува трошоците од еден процес во споредба со процес што бара неколку различни чекори на производство. Исто така може да заштеди трошоци со намалување на отпадот и остатоците.

М.артериски

Металот што го користевме за леење во умирање главно вклучува легури на цинк, бакар, алуминиум, магнезиум, олово, калај и оловно-калај итн. Иако леаното железо е ретко, тоа е исто така изводливо. Карактеристиките на различните метали при кастинг на умрат се како што следува:

 Цинк: Најлесно угасен метал, економичен при производство на мали делови, лесен за премачкување, висока јачина на притисок, висока пластичност и долг век на траење.

 Алуминиум: Висококвалитетно, комплексно производство и тенки ledидови одлеаноци со висока димензионална стабилност, висока отпорност на корозија, добри механички својства, висока топлинска спроводливост и електрична спроводливост и висока јачина при високи температури.

• Магнезиум: Лесен за обработка, сооднос со висока јачина и тежина, најлесен од најчесто користените леани метали.

• Бакар: Голема цврстина и силна отпорност на корозија. Најчесто користениот леано леано метал има најдобри механички својства, анти-абење и цврстина близу до челикот.

• Олово и калај: Висока густина и висока димензионална точност за специјални делови за заштита од корозија. Од јавна здравствена состојба, оваа легура не може да се користи како капацитет за преработка и чување храна. Легурите на олово-калај-бизмут (понекогаш содржат и малку бакар) може да се користат за да се направат рачно изработени букви и врело печат при печатење во буква. 

Die Casting Service