banner

Услуга за печат на метал

Прилагодено печатење на метал Anebon вклучува удирање, свиткување, истегнување, втиснување и други операции. Секој процес се изведува со употреба на CAD / CAM дизајнирани алатки кои можат да ја обезбедат потребната прецизност за сложените делови. Печатувањето на лим е брз и ефикасен метод за производство на издржливи, висококвалитетни делови за хардвер, воздушна, медицинска, електроника, индустрија, осветлување и други индустрии. Ние ќе ја користиме нашата напредна опрема и искусен тим за прилагодување на производите што ги замислувате и веруваме дека можеме да ги задоволиме вашите потреби и во однос на цената и квалитетот.

Можеме да ги понудиме следниве опции за производство:

Метални преси
Длабоко нацртани компоненти
Собрани компоненти
Изработка на алатки
Дупчење, прислушување и пренасочување
Заварување на самото место и проекција
СО2 заварување - рачно и роботско

Anebon Metal Fabricaition

Процес на печат на метал
Иако може да се модифицира за производство на специфични делови, нашиот метален печат обично ги следи истите пет чекори:

Преглед на дизајнот:Нашите инженери детално ќе го разгледаат дизајнот на деловите за да се осигурат дека е погоден за печат на метал. Ова вклучува длабинска анализа на димензиите на деловите, материјалите, односите на истегнување и потребните толеранции.
Избор на печат: Нашите инженери ќе ја одредат најсоодветната големина и дијаметар на машината за големината на делот и материјалот.
3Д виртуелен прототип:користете виртуелен софтвер за да создадете прототипови на делови. Пред да започне процесот на производство, прототипот се извршува низ голем број симулации на работа за да се најдат проблеми со дизајнот.
Поставување опрема: Нашите квалификувани инженери ја проверуваат големината и барањата на компонентите и поставуваат алатки.
Процес:Ставете го лимот или металното празно на калапот и поправете го. Потоа активирајте ја машината за печат и започнете да работите со сила што може да се залепи. Повторувајте го процесот додека компонентата не ја достигне посакуваната големина и форма.

Изработка на мувла
Дизајнот и производството на алатки за прогресија и прецизност се дел од ветувањето за испорака на комплетно решение за производство за производство на притиснати метални компоненти.
Денес, ние ја користиме нашата домашна експертиза за да обезбедиме ефективни услуги за мувла со висока прецизност.
Можеме да го образуваме цртежот на производот или CAD инженерскиот цртеж за да произведеме машинска алатка што може да го произведе вашиот производ. Алатките за мувла се многу издржливи и сигурни, со долг животен циклус, така што цената може да се смета како инвестиција.
Алатката за мувла ќе ви припаѓа вам, но можеме да одржуваме, обновиме и поправаме кога е потребно.

Anebon Metal Stamping Mold

Изработка на лим 

Како комплетна алатка и продавница за умирање, ние сме вешти во сите области на изработка, вклучувајќи ласер со влакна, удирање на ЦПУ, свиткување на ЦПУ, формирање на ЦПУ, заварување, обработка на ЦПУ, вметнување и склопување на хардвер.

Ние прифаќаме суровина во листови, плочи, шипки или цевки и искусни сме во работењето со различни материјали како алуминиум, бакар, нерѓосувачки челик и јаглеродни челици. Другите услуги вклучуваат вметнување хардвер, заварување, мелење, обработка, вртење и склопување. Како што се зголемуваат вашите количини, ние исто така имаме можност за тешка обработка на вашите делови да работат во нашиот оддел за метално печат. Опциите за инспекција се движат од едноставни проверки на карактеристиките сè до FAIR & PPAP.

Наши производи

Anebon Metal Stamping-20080301
Anebon Metal Stamping-20080302
Anebon Metal Stamping-20080303
Anebon Metal Stamping-20080304
Anebon Metal Stamping-20080305
Anebon Metal Stamping-20080306