банер

Материјал на пластичниот прототип

Anebon CNC мелење пластика

CNC пластичните прототипови обично користат ABS, PC, најлон, итн. Следниве се својствата на материјалот за референца.

 

ABS органски ги комбинира својствата на PB, PAN и PS.Затоа, ABS има добра јачина на удар, димензионална стабилност, мала апсорпција на вода, добра отпорност на корозија и висока механичка сила.ABS исто така има одлични хемиски својства и својства на електрична изолација.Може да ја задржи својата форма кога се загрева.

PC (поликарбонат) е проѕирен материјал со одлични својства во однос на механичките својства, изолационите својства и отпорноста на топлинско стареење.Обично се користи за производство на медицински прототипови и опрема за убавина.

PA (најлон) е важна инженерска пластика со одлична цврстина и отпорност на абење.Отпорот на масло, отпорност на временските услови, отпорност на високи температури и други карактеристики се широко користени во автомобилската индустрија, вклучувајќи ги инструмент таблите, седиштата, рачките, капаците на моторот, електричните приклучоци и други делови.

POM (полиоксиметилен) има висока отпорност на абење, висока механичка сила и цврстина, но слаба отпорност на корозија и адхезија.

There are many materials that can be used to make CNC machined plastic prototypes. Materials with different properties can be used to make different functional prototypes. Want to realize your design, welcome to contact us info@anebon.com.

 


Време на објавување: Сеп-10-2020 година