банер

Брз развој во областа на автоматизацијата

Автоматски робот-ЦНЦ обработка

Во денешното општество, роботите и технологијата за роботика секојдневно влијаат на работата и на работните места на нови начини.Поради различните употреби на автоматизацијата, понудата и побарувачката во повеќето бизниси и комерцијални области станаа полесни.Автоматизацијата го менува начинот на кој живееме, како работиме и како го поминуваме слободното време.Го подобрува квалитетот на животот и продуктивноста.

Во однос на CNC обработката, операциите за производство и пакување се детални, сложени, но повторливи.Иако ова не е лесна задача, придобивките од целосно автоматизирано пакување се огромни.

Резултатот е ефикасност, брзина и квалитет.Од набавка на суровини до завршување на производството.Во овој период, 70% од работната сила беше ослободена.

Потрошувачите сега уживаат во различни производи.Очигледен е растот на производството со низок волумен и со висока мешавина.Роботиката и автоматизацијата се неопходни кога се зголемува продуктивноста на начин без предизвици.Секој може да го види подемот на роботите, без разлика дали до одреден степен, дури и во личните резиденции.

 

If you'd like to speak to a member of the Anebon team, please get in touch at info@anebon.com

 


Време на објавување: 19-11-2020 година