fu'a

Aluminum Corrosion ma ona Ituaiga Eseese

Anebon Aluminium MeaO le alumini o le uʻamea lona lua sili ona tele i luga o le paneta, ma ona o ona uiga lelei, o se tasi lea o metala sili ona faʻaaogaina i aso nei.O le mea lea, e aoga le malamalama i tulaga e faʻapuupuu ai le ola o nei metala.

O le pala o soʻo se uʻamea o le a matua aʻafia ai lona malosi galue, ma i tulaga ogaoga o le a taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le fausaga, e pei o taʻe, vaega gau ma le atoatoa o meafaitino.

O le a le alumini corrosion?Alumini corrosion e faasino i le faasolosolo malie o le alumini molelaʻau i oxides, ma faʻaitiitia ai lona tino ma vailaʻau.O le mea moni, o le alumini o se uʻamea malosi, ae o se uʻamea pasi.

 

Ituaiga o alumini corrosion
A'a le ea
Le ituaiga sili ona taatele o alumini corrosion.O le fa'aalia o le alumini i elemene faanatura e mafai ona mafua ai le pala ole ea.Talu ai e mafai ona tupu i le tele o nofoaga, o le ea o le ea o loʻo avea ma vaega sili ona tele o le faʻaleagaina atoa o le alumini e mafua mai i ituaiga uma o le pala i le lalolagi.

Eletise pala
Galvanic corrosion, fa'aigoa fo'i o le 'ele'ele u'amea 'ese'ese, e a'afia ai le alumini fa'aletino po'o ala eletise e feso'ota'i i metala taua.O le uʻamea mamalu atonu o soʻo se uʻamea e maualalo le gaioiga nai lo le alumini.

Pitting
Pitting corrosion o le fa'aleagaina lea o le u'amea alumini, lea e iloga i pu laiti (lua) i luga.E masani lava, o nei dimples e le afaina ai le malosi o le oloa.Nai lo lena, o se mataupu faʻalelei, ae afai o foliga vaaia e taua tele, e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo.

A'a gaogao
O le a'a o le ga'o o se ituaiga o faiga fa'alenu'u fa'alenu'u i meafaitino.O mea faʻapipiʻi poʻo mea sese faʻafuaseʻi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o va.O le i'uga, o le aoina o le suasami i totonu o taga nei e mafai ona fa'aleagaina ai le va.

Fa'aliga fa'alilolilo
Exfoliation corrosion o se ituaiga faapitoa o intergranular corrosion i alumini alumini, faʻatasi ai ma le faʻatonuga manino fausaga.E matua manino lava lenei mea i oloa alumini ua faʻafefeteina le vevela poʻo le taʻavale malulu.


Taimi meli: Iul-21-2020