banner

Shërbimi i hedhjes së vdesit

Anebon Metal Vdesin Kallëp

Nga dizajni fillestar te montimi i produktit, objektet e prodhimit të Anebon mund t'u ofrojnë klientëve një përvojë të vetme. Një fuqi punëtore profesionale dhe shumë e aftë e përbërë nga inxhinierë dhe ekspertë të sigurimit të cilësisë që mund të rregulloje procese të ndryshme të prodhimit për të përmbushur nevojat specifike të klientëve. (Ne jemi në gjendje të ndjekim të gjithë procesin e prodhimit, nga bashkë-inxhinieria e pjesës deri në realizimin e pajisjet e nevojshme për ta prodhuar atë, nga shkrirja deri në proceset e mbarimit të tilla si përpunimi, anodizimi, rrëzimi, lëmimi, shpërthimi me rërë, lyerja dhe montimi.

Dizajni i mykut është një nga forcat tona. Ndërsa konfirmojmë modelin me klientin, ne po shqyrtojmë gjithashtu të gjitha aspektet e modelit të mykut, përfshirë mënyrën se si metali do të rrjedhë në mjet, në mënyrë që të prodhojmë pjesë komplekse gjeometrikisht në një formë që është afër produkteve përfundimtare.

IMG_20200923_151716

Çfarë është Die Casting?

Hedhja e ngordhur është një proces i hedhjes metalike që karakterizohet nga përdorimi i një zgavre të mykut për të ushtruar presion të lartë në metalin e shkrirë. Moulds zakonisht janë të përpunuara nga lidhjeve me forcë më të lartë, disa prej të cilave janë të ngjashme me formimin injeksion. Shumica e hedhjeve të ngordhura janë pa hekur, të tilla si zinku, bakri, alumini, magnezi, plumbi, kallaji dhe lidhjet e kallajit dhe lidhjet e tjera. Në varësi të llojit të hedhjes së vdesit, kërkohet një makinë hedhëse e dhomës së ftohtë ose një makinë hedhëse e dhomës së nxehtë.

Pajisjet dhe format e hedhjes janë të shtrenjta, kështu që procesi i hedhjes së vdesit zakonisht përdoret vetëm për të prodhuar në masë një numër të madh produktesh. Relativelyshtë relativisht e lehtë për të prodhuar pjesë të hedhura, të cilat zakonisht kërkojnë vetëm katër hapa kryesorë, me një rritje të vetme të kostos që është e ulët. Hedhja e ngordhur është veçanërisht e përshtatshme për prodhimin e një numri të madh të hedhjeve të vogla dhe të mesme, kështu që hedhja e vdesit është më e përdorura nga proceset e ndryshme të hedhjes. Krahasuar me teknikat e tjera të hedhjes, sipërfaqja e hedhjes së vdesit është më e sheshtë dhe ka një qëndrueshmëri më të lartë dimensionale. 

Mjedisi

Ne duam të bëjmë gjithçka që mund të dp për të mbrojtur mjedisin. Si kompani prodhimi, ne kemi një përgjegjësi të veçantë për të parandaluar ndotjen e mjedisit.

Përfitimet e Die Casting

1. Produktiviteti i hedhjeve është jashtëzakonisht i lartë dhe ka pak ose aspak pjesë të përpunimit.
2. Pjesët e hedhjes së erës i bëjnë pjesët të qëndrueshme, dimensionale të qëndrueshme dhe nxjerrin në pah cilësinë dhe pamjen.
3. Pjesët e hedhura nga goja janë më të forta se pjesët e formuara me injeksion plastik që sigurojnë saktësi të ngjashme dimensionale.
4. Format e përdorur në hedhjen e vdesit mund të prodhojnë mijëra hedhje identike brenda tolerancave të specifikuara para se të nevojiten mjete shtesë.
5. Derdhjet e zinkut mund të elektroplohen lehtë ose të përfundojnë me një trajtim minimal sipërfaqësor.

6. Vrima në hedhjen e vdesit mund të zhvishet dhe të bëhet në një madhësi të përshtatshme për stërvitje vetë-përgjimi.
7. Fije e jashtme në pjesë mund të jetë e lehtë hedhur hedhur
8. Cast hedhjes mund të përsëris në mënyrë të përsëritur dizajne të kompleksitetit dhe nivelit të detajeve të ndryshme.
9. Në përgjithësi, hedhja e vdesit zvogëlon kostot nga një proces në krahasim me një proces që kërkon disa hapa të ndryshëm të prodhimit. Ai gjithashtu mund të kursejë kosto duke zvogëluar mbetjet dhe mbetjet.

Material

Metali që përdorëm për hedhjen e vdesit kryesisht përfshin lidhje zinku, bakri, alumini, magnezi, plumbi, kallaji dhe aliazhi plumb-kallaji etj. Edhe pse gize është e rrallë, është gjithashtu e realizueshme. Karakteristikat e metaleve të ndryshme gjatë hedhjes së vdesit janë si më poshtë:

 Zinku: Metali më i lehtë i hedhur, i dobishëm kur prodhon pjesë të vogla, i lehtë për tu veshur, rezistencë e lartë në shtypje, plastikë e lartë dhe jetë e gjatë e hedhjes.

 Alumini: Derdhje me cilësi të lartë, komplekse dhe me mure të hollë me qëndrueshmëri të lartë dimensionale, rezistencë të lartë ndaj korrozionit, veti të mira mekanike, përçueshmëri të lartë termike dhe përçueshmëri elektrike, dhe forcë të lartë në temperatura të larta.

• Magnez: I lehtë për t’u përpunuar, raport i fortë ndaj peshës, metali më i lehtë nga metalet e hedhura ngurta.

• Bakri: Fortësi e lartë dhe rezistencë e fortë ndaj korrozionit. Metali i hedhur me gurë më i përdorur zakonisht ka vetitë më të mira mekanike, anti-konsumimin dhe forcën afër çelikut.

• Plumbi dhe kallaji: Dendësia e lartë dhe saktësia e përmasave të larta për pjesët speciale të mbrojtjes nga korrozioni. Për arsye të shëndetit publik, kjo aliazh nuk mund të përdoret si një strukturë e përpunimit dhe magazinimit të ushqimit. Lidhjet e plumbit-kallaj-bismut (nganjëherë përmbajnë edhe pak bakër) mund të përdoren për të bërë mbishkrime të përfunduara me dorë dhe vulosje të nxehtë në shtypjen me letra. 

Die Casting Service